English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1.10.12

Τουριστική ημερίδα για τη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη ως πόλος έλξης και ως εξαγωγικό τουριστικό, πολιτιστικό, και επιχειρηματικό προϊόν, θα είναι το θέμα του forum που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετιγκ (ΕΙΜ) του Tμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την HELEXPO και με αφορμή τη διεξαγωγή της φετινής Philoxenia.Κύριος στόχος της εκδήλωσης, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός της ΔΕΘ, είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ένα δυνατό brand, του οποίου θα παρουσιαστούν μέσα από μια swot analysis τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, οι δυνατότητες και οι αδυναμίες, έτσι ώστε η πόλη να καταστεί ένας από τους σημαντικούς τουριστικούς και συνεδριακούς προορισμούς, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και την παγκόσμια αγορά.
Στο forum θα συμμετάσχουν, εκτός από τους εκπροσώπους φορέων και την τοπική αυτοδιοίκηση, διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα καλύψουν θέματα που θα έχουν σχέση με το μάρκετινγκ, τον πολιτισμό, τις τουριστικές υποδομές και την επιχειρηματικότητα. Επίσης, θα παρουσιαστούν πετυχημένα παραδείγματα (best practices) ατόμων που ασχολούνται με τούς παραπάνω τομείς.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ανάμεσα στους εισηγητές που έχουν προκληθεί είναι εκπρόσωποι του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, όπως η κ. Χάνταν Μπόις, γενική διευθύντρια του Ηail Congress Center, ο επικεφαλής του Travel & Conferences Services Division της UEFA, κ. Πάνος Τζιβανίδης, o Δρ. Δημήτριος Μπούχαλης, καθηγητής Τουρισμού, Μάρκετινγκ και Τεχνολογίας και Υποδιευθυντής του Κέντρου Τουριστικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Bournemouth στην Αγγλία κ.α.

Τα διαβάζουν πολλοί