English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19.10.12

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ (80.000 προσκυνητές μέχρι στιγμής, στην Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Θεσσαλονίκη)

Με περίπου 80.000 προσκυνητές μέχρι στιγμής, για 7η συνεχή ημέρα, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στον Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Εκεί η Παναγία, η στοργική μας Μάνα, περιμένει όλα τα παιδιά Της, απο κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και του πλανήτη, για να μας αγκαλιάσει με θέρμη και να πρεσβεύσει υπέρ ημών στον Κύριο Ιησού Χριστό.

Η ατμόσφαιρα μέσα στο ναό είναι πραγματικά γεμάτη απο τη Χάρη Της.
Οι προσκυνητές με ταπείνωση, με μοναδική τους ελπίδα τον Χριστό, πηγαίνουν  να ζητήσουν την Ευλογία Της.
Γυναίκες, άντρες, παιδιά, άνθρωποι κάθε ηλικίας και μόρφωσης, γίνονται όλοι ένα, γίνονται όλοι αδέρφια μπροστά της, και με προσευχή, με παρακλήσεις, σπεύδουν στην Αγία και Θαυματουργή Εικόνα Της, να Την φιλήσουν, να Την προσκυνήσουν.

Αχ, Παναγιά μου!
Ήρθες κοντά μας, στην πόλη μας, για να μας σκεπάσεις και να μας προστατεύσεις στην αγκαλιά Σου.
Εσύ, Η Πλατυτέρα των ουρανών!
Σε αναζητάμε εμείς οι ανάξιοι. Και ήρθες. Με την Αγία Σου Εικόνα, και στέκεις εκεί, αγέρωχη, έτοιμη να κάνεις τα πάντα για όποιον ζητήσει τις μεσιτείες σου στον Κύριο.
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ
Αμήν Παναγιά μου.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», με χιλιόχρονη και πλέον ιστορία, βρίσκεται μόνιμα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές. Σπάνια εξέρχεται από το Άγιον Όρος και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.
Αυτή είναι η πέμπτη φορά (οι προηγούμενες ήταν το 1963, 1985, 1987, 1999) και η δεύτερη για τη Θεσσαλονίκη μετά το 1985.
Η έξοδός της αποφασίστηκε από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ύστερα από σχετικό αίτημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, για τις εκδηλώσεις που προγραμμάτισε η μητρόπολη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Την εικόνα συνόδευσαν ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρίτης και αντιπρόσωποι όλων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.
Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα στον Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Τα διαβάζουν πολλοί