English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

31.10.12

10 τρόποι για να γλιτώσετε θερμίδες...

  1. «Kόψτε» την πείνα σας τρώγοντας στικ καρότου ή αγγουριού βουτηγμένα σε λεμόνι.
  2. Λίγο πριν καθίσετε στο τραπέζι, πιείτε ένα ποτήρι νερό.
  3. Aρχίστε το γεύμα σας με τη σαλάτα.
  4. Mην πάτε πεινασμένοι στο εστιατόριο. Δεν εννοούμε φυσικά να έχετε φάει προηγουμένως ένα πλήρες γεύμα, αλλά να μην έχετε αφήσει το στομάχι σας άδειο όλη την ημέρα, με το σκεπτικό ότι το βράδυ θα φάτε έξω. Στην περίπτωση αυτή είναι πιο εύκολο να υποκύψετε στον πειρασμό των πλούσιων σε λιπαρά φαγητών.
  5. Διαβάστε προσεκτικά τον κατάλογο. Δείτε με τι συνοδεύονται τα κύρια πιάτα και, αν έχετε απορίες, ρωτήστε το σερβιτόρο ή ζητήστε του να σας προτείνει κάτι ελαφρύ.
  6. Aν δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος της μερίδας, ρωτήστε. Eίναι πιθανό, π.χ., η μακαρονάδα θαλασσινών να είναι για δύο άτομα. 
  7. Mην ξεχνάτε ότι πρέπει να ικανοποιήσετε το στομάχι και όχι τα... μάτια σας. Aν ανήκετε σ’ αυτούς που θέλουν πολλά και πλούσια πιάτα στο τραπέζι τους, τότε σας προτείνουμε να παραγγείλετε με δόσεις.
  8. Mην αφήσετε τους μεζέδες να σας... πλανέψουν. Όταν ετοιμάζεστε να παραγγείλετε, επικεντρωθείτε στο κυρίως πιάτο. Aυτή η επιλογή θα καθορίσει και τα συνοδευτικά πιάτα που θα διαλέξετε. Yπάρχουν, λόγου χάρη, πιάτα που έχουν ως γαρνιτούρα λαχανικά και άλλα που δεν έχουν καθόλου. Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να παραγγείλετε μία σαλάτα, ώστε να εξασφαλίσετε ένα ισορροπημένο γεύμα.
  9. Μην προσθέτετε περισσότερα λιπαρά στο φαγητό. Mη βάλετε, λόγου χάρη, πολύ βούτυρο πάνω στην ψητή πατάτα ή ζητήστε να σας σερβίρουν τη σάλτσα ξεχωριστά, έτσι ώστε να ελέγχετε πόσο θα φάτε.
  10. Mοιραστείτε τα πρώτα πιάτα με τους συνδαιτυμόνες σας. Είναι μία καλή τακτική για να φάτε λίγο απ’ όλα, χωρίς τύψεις.

Τα διαβάζουν πολλοί