English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11.9.12

«Θεσσαλονίκης Φιλέματα» : πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης για τους άπορους της πόλης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινωνική δράση «Θεσσαλονίκης Φιλέματα» που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με σκοπό την καθημερινή σίτιση και ανακούφιση άπορωνοικογενειών της πόλης.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν, σε πρώτη φάση, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή δεκαπέντε οικογένειες της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας (συνολικά 58 άτομα) οι οποίες εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο την καθημερινή διατροφή τους.
Η υλοποίηση της δράσης στηρίζεται στην κοινωνική προσφορά 30 επιχειρήσεων εστίασης της πόλης, οι οποίες έχουν αναλάβει την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων –μία ημέρα το μήνα η κάθε μια τους- για τις άπορες οικογένειες και τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Το γεύμα διανέμεται κατά τις μεσημβρινές ώρες με τη βοήθεια εθελοντριών.
To πρόγραμμα «Θεσσαλονίκης Φιλέματα» σαν μια ιδέα ενίσχυσης των συνανθρώπων μας που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξημένες ανάγκες και το οποίο υλοποιείται με την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή επιχειρήσεων της πόλης, γεννήθηκε από τη συνεργασία με την αντιδήμαρχο Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου και με την υπεύθυνη Εθελοντισμού του φορέα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2012», Μίνα Βέλλου, εξηγεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.
«Η ανταπόκριση ήταν σημαντική και προέκυψε ένα ωρολόγιο πρόγραμμα 30 ημερών, όπου καθεμία από τις 30 επιχειρήσεις εστίασης που συμμετέχει, μαγειρεύει διαδοχικά για τους συνανθρώπους μας», προσθέτει.
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς όλες τις επιχειρήσεις που προσφέρθηκαν να συνδράμουν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, η κ. Γούλα απευθύνει πρόσκληση και προς άλλους ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση.
«Με την ευγενική συμμετοχή τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή που βιώνουμε, μπορούν και αναπτύσσονται αξιέπαινες πρωτοβουλίες που ανακουφίζουν και δίνουν ελπίδα στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας», σημειώνει.

Τα διαβάζουν πολλοί