English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16.9.12

Αρμαγεδδών (Armageddon)

Ο όρος Αρμαγεδδών, είναι η λέξη που χρησιμοποιείται για πρώτη και τελευταία φορά από τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο στο βιβλίο της Αποκάλυψης (16:16) ώστε να προσδιορίσει τον τόπο της πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στις "έσχατες ημέρες", λίγο πριν από τη 2η Παρουσία του Χριστού.
Η ονομασία "αρμαγεδών" προέρχεται από την εβραϊκή φράση ...
"Har Mageddon" που σημαίνει "ο λόφος της Μεγιδδώ", ή «Όρος Σύναξης Στρατευμάτων».
Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε συνήθως στο τέλος του κόσμου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο τόπος αυτός δεν είναι φανταστικός, αλλά βρίσκεται πράγματι στο Ισραήλ. Πρόκειται για την Μεγιδδώ, όπως την αποκαλούσαν οι αρχαίοι εβραίοι, περίπου 80 χιλιόμετρα έξω από την Ιερουσαλήμ και αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ως τόπος ιδιαίτερα φονικών και καθοριστικών μαχών. Αυτό συνέβαινε καθώς βρισκόταν στο πιο κρίσιμο ορεινό πέρασμα του αρχαίου Ισραήλ, στους πρόποδες του όρους Κάρμηλος.
Με τη λέξη «Αρμαγεδδών» η Αποκάλυψη θέλει να αποδώσει τη συντριπτική ήττα που θα υποστούν τα στρατεύματα των αντιχρίστων δυνάμεων, που θα εκστρατεύσουν κατά της Ιερουσαλήμ κατά τον εσχατολογικό πόλεμο.
Η εσχατολογική εκπλήρωση των προφητειών περί του Αρμαγεδώνα, είναι η οριστική μάχη που θα δοθεί από τον Χριστό εναντίον των δυνάμεων του σκότους.

Εκεί ο αντίχριστος θα μαζέψει όλα τα στρατεύματα του κόσμου και θα προετοιμάσει την επίθεση στην Ιερουσαλήμ. Θα είναι η "τελευταία μάχη". Στον πόλεμο αυτό, θα εκστρατεύσει μια πολυεθνική δύναμη με ηγέτη κάποιον Γωγ, κατά της Ιερουσαλήμ και θα την καταστρέψει εν μέρει.

Κατά τον πόλεμο αυτόν, οι Ισραηλινοί θα μετανοήσουν και θα αποδεχθούν τον Κύριο Ιησού Χριστό ως Υιό του Θεού και Θεό τους. Θα οδηγήσουν έτσι στη λήξη της την προφητική περίοδο των Καιρών των Εθνών, κατά την οποία εισέρχονται τα έθνη στην Εκκλησία, ενώ ο Ισραήλ είναι ακόμα σε αποστασία.

Τότε, ο Θεός θα τους βοηθήσει στη μάχη και η πολυεθνική αυτή δύναμη θα διαιρεθεί και τα μέρη της θα αλληλοσυγκρουσθούν.

Τα διαβάζουν πολλοί