English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24.7.12

Vacuum Pot & French Press! 2 ενδιαφέροντες τρόποι για να φτιάξετε τον καφέ σας

Το Vacuum Pot είναι μια έξυπνη συσκευή που εφευρέθηκε από τον Robert Napier το 1840, η οποία παρασκευάζει ένα εξαιρετικό φλιτζάνι καφέ με ισχυρό άρωμα. Αυτός ο τρόπος παρασκευής είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για εκείνους που ενοχλούνται από την γεύση που μεταφέρει το χάρτινο φίλτρο ή που δεν συμπαθούν το ίζημα στον πάτο του φλιτζανιού όπως συμβαίνει με τη γαλλική μέθοδο. Χωρίζεται σε δύο δοχεία. Για να προετοιμάσετε καφέ σε ένα Vacuum Pot προσθέτετε τη κατάλληλη ποσότητα φιλτραρισμένου νερού στο κάτω δοχείο, τοποθετείτε το φίλτρο στο πάνω δοχείο και συνδέετε το πάνω με το κάτω δοχείο. Τοποθετείτε το Pot στη φωτιά αφού έχετε σιγουρευτεί πως το εξωτερικό της συσκευής είναι τελείως στεγνό. Χρησιμοποιήστε έναν μέτρια αλεσμένο καφέ και τοποθετείστε τον όταν το νερό αρχίσει να γεμίζει το πάνω δοχείο. Αφήστε το Pot στη φωτιά για 3.5 λεπτά και μετά μεταφέρετέ το πάνω σε σουπλά. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα το κάτω δοχείο θα δροσίσει αρκετά ώστε να διαμορφώσει ένα κενό αέρος για να «τραβήξει» τον καφέ στο πάνω δοχείο, διαχωρίζοντας τον από το κατακάθι.

Η Γαλλική πρέσα (French Press) είναι ο καλύτερος τρόπος να ελεγχθεί ο χρόνος και η θερμοκρασία ψησίματος του καφέ είναι να χρησιμοποιηθεί ένας γαλλικός τύπος καφετιέρας με πρέσα. Η λειτουργία αυτού του τύπου συσκευής είναι να ξεχωρίζει τον καφέ από το κατακάθι κατά την διαδικασία της παρασκευής. Το δοχείο αυτής της συσκευής είναι ένας στενός κύλινδρος γυαλιού. Βάζετε στον γυάλινο κύλινδρο την ποσότητα καφέ που επιθυμείτε, ρίχνετε στιγμιαία το νερό και τοποθετείτε το φίλτρο μέσα στον κύλινδρο χωρίς να το πιέσετε προς τα κάτω. Μετά από 4 λεπτά αφού ο καφές έχει μουλιάσει πλήρως, πιέζετε το φίλτρο προς τα κάτω φυλακίζοντας το κατακάθι στο πάτο του κυλίνδρου. Ο γαλλικός τύπος καφετιέρας με πρέσα δίνει στον καφέ μια ασύγκριτη γεύση λόγω του ακριβής χρόνου εξαγωγής και την εξάλειψη των ελαίων που είναι συχνά παγιδευμένα στα φίλτρα.

Στο e-mail σου τα νέα άρθρα

Τα διαβάζουν πολλοί