English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6.7.12

Το φαινόμενο των τρομακτικών κουκουλόδεντρων

Αυτά  τα δέντρα στο Sindh του Πακιστάν, είναι ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα των πλημμυρών που χτύπησαν την περιοχή το 2010. Για να δραπετεύσουν από τα νερά που συνεχώς ανέβαινε η στάθμη τους, εκατομμύρια αραχνών σύρθηκαν επάνω στα δέντρα. Μέχρι τα νερά να υποχωρήσουν τα δέντα είχαν τυλιχτεί τελείως από τους ιστούς των αραχνών. 
Αν και τα δέντρα πεθαίνουν σιγά σιγά, το φαινόμενο βοηθά φαινομενικά το τοπικό πληθυσμό. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν λιγότερα κουνούπια αν και υπήρχε μεγάλη ποσότητα στάσιμων νερών. Φαίνεται ότι εκατομμύρια κουνούπια πιάνονταν στους ιστούς με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος ελονοσίας. 
Παρόμοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ξανά στον κόσμο ...
 δεντρα, τρομακτικα, αραχνες, μετετρεψαν
Όπως αναφέρει το National Geographic, έπεσε νερό που ισοδυναμούσε με βροχόπτωση 10 ετών!
Όταν οι πλημμυροπαθείς επέστρεψαν στον τόπο τους, για να προσπαθήσουν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια και τις ζωές τους, είδαν τα δέντρα τους καλυμμένα.

Εκατομμύρια αράχνες ανέβηκαν στα δέντρα για να σωθούν από τα νερά. Λόγο του μεγέθους της πλημμύρας και της μεγάλης διάρκειας που χρειάστηκε για να φύγουν τα νερά, οι αράχνες έφτιαχναν ιστούς πάνω στα δέντρα με αποτέλεσμα να τα μετατρέψουν σε τρομακτικά κουκούλια.
Οι κάτοικοι καλωσόρισαν το φαινόμενο, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πια σημαντικά λιγότερα κουνούπια από τα αναμενόμενα - τα περισσότερα πιάνονται στους ιστούς.
Τα νερά κανονικά θα προσέλκυαν πολλά κουνούπια που με τη σειρά τους ευθύνονται για τα κρούσματα ελονοσίας.


http://teleytaiothranio.blogspot.gr
&
http://www.axortagos.gr

Τα διαβάζουν πολλοί