English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19.6.12

Καλοκαίρι στην Αντίπαρο!

Η Αντίπαρος είναι ένας μικρός κυκλαδίτικος παράδεισος στα νοτιοδυτικά της Πάρου. Το γαλήνιο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο με τα διάσπαρτα ξωκλήσια, το διάσημο σπήλαιο και το Ενετικό κάστρο, προσφέρεται για περιηγήσεις. Ενώ η ποικιλομορφία των ακτών, όπου χρυσαφένιες αμμουδιές διαδέχονται μικροί απόμεροι όρμοι με γαλαζοπράσινα νερά, χαρίζει μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη!
Ο κυρίως οικισμός του νησιού, το Κάστρο και το λιμάνι, βρίσκεται στα βόρεια. Οι περίπου 600 κάτοικοι του χωριού, ασχολούνται με τις καλλιέργειες, το ψάρεμα και τα τελευταία χρόνια και με τον τουρισμό. 
Για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής υπάρχουν...
bar & disco για να επιλέξουν. Αλλά πάνω απ' όλα υπάρχει η ζεστασιά, η καλοσύνη και η φιλοξενία των κατοίκων που εγγυώνται η διαμονή σας να μείνει αξέχαστη!

Tο κάστρo
Κρυμμένο μέσα στην ομοιομορφία του παραδοσιακού οικισμού βρίσκεται το Ενετικό Κάστρο της Αντιπάρου.
Kατασκευάστηκε στις αρχές του 1440, για να στεγάσει και να προστατέψει τους κατοίκους από τις συχνές επιδρομές των πειρατών.
Το κάστρο ήταν αρχικά ένα τετράγωνο κτίσμα από περιμετρικές κατοικίες με εσωτερική αυλή και ένα κυκλικό πύργο στο κέντρο.
Οι εξωτερικοί τοίχοι των κατοικιών σχηματίζουν το τείχος. 
Στη θέση του κεντρικού πύργου που λειτουργούσε ως τελευταίο καταφύγιο, ή ως κατοικία του τοπικού άρχοντα, έχει απομείνει μόνο ή βάση του.
H μοναδική είσοδος του κάστρου βρίσκεται δίπλα στη Μητρόπολη του Αγίου Νικολάου.
Παραλίες
H Αντίπαρος με τις δαντελωτές ακρογιαλιές της και την ανεπανάληπτη γοητεία τους, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Ανακαλύψτε οδικώς ή με καίκι μαγευτικούς σμαραγδένιους κολπίσκους,από τους πιο όμορφους του Αιγαίου.
H δυνατότητες γνωριμίας με τις καταπληκτικές παραλίες της Αντιπάρου είναι πολλές, αφού μπορείτε να επισκεφθείτε τις περισσότερες, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της ...μίνι κρουαζιέρας με τα καΐκια.
Έτσι μπορείτε να ψυχαγωγηθείτε και να γνωρίστε τα Παντιερονήσια, το μικρό νησί του Δεσποτικού με τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, την παραλία της Φανερωμένης, του Αγίου Σπυρίδωνα, τις θαλάσσιες σπηλιές, παραλίες ήσυχες και εντυπωσιακές.

Πως να πας
Δρομολόγια για Αντίπαρο θα βρείτε σε δύο λιμάνια της Πάρου. Από Παροικία, που είναι και το κυρίως λιμάνι της Πάρου, την καλοκαιρινή σεζόν θα βρείτε καθημερινά δρομολόγια, που ξεκινούν από νωρίς το πρωί και σταματούν πριν τα μεσάνυχτα. Τον υπόλοιπο χρόνο υπάρχουν αραιά ημερήσια δρομολόγια. Θα βρείτε το καραβάκι, κατεβαίνοντας από το πλοίο, στα αριστερά σας. Το ταξίδι διαρκεί 30 λεπτά.
Το δεύτερο λιμάνι είναι η Πούντα, 10χλμ από την Παροικία, και μπορείτε να φτάσετε εκεί με το λεωφορείο η ταξί, που θα βρείτε στο λιμάνι της Παροικίας. Τα δρομολόγια των ferry-boat είναι συνεχόμενα την καλοκαιρινή περίοδο, και ελαττώνονται τον υπόλοιπο χρόνο. Μέσω Πούντας είναι και ο μόνος τρόπος για να περάσετε αυτοκίνητο ή μηχανή στην Αντίπαρο.  Το ταξίδι διαρκεί 8 λεπτά.
Στην Πάρο θα φτάσετε με:
- Αεροπλάνο από την Αθήνα
- Πλοίο από τον Πειραιά, την Ραφήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
- Με ιπτάμενα δελφίνια από τη Ραφήνα.

http://www.antiparos-isl.com
http://www.antiparos.gr

Τα διαβάζουν πολλοί