English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18.6.12

Το ξέσπασμα της Μαρίας Χούκλη για την αισχρή ταλαιπωρία των καρκινοπαθών


Η Μαρία Χούκλη μετά από 26 πετυχημένα χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας, θέλησε να εκφράσει την προσωπική της άποψη όσο πιο έντονα μπορούσε. Τοποθετήθηκε δημόσια σε σχέση με τους καρκινοπαθείς και την τεράστια ταλαιπωρία που ζουν τις τελευταίες ημέρες, λογω της κόντρας του Υπουργείου Υγείας και των Φαμακοποιών, η οποία μπορούμε να πούμε πως παίζει κορώνα - γράμματα την ίδια τους την ζωή!
Έχοντας προσωπική ευαισθησία γι ΄αυτό το θέμα μετά την περιπέτεια που έχει περάσει με τον καρκίνο, είπε : 
«Κυρίες και κύριοι το κάνω πρώτη φορά, έχοντας και προσωπική ευαισθησία για το θέμα αυτό, θεωρώ απαράδεκτο και ντροπή καρκινοπαθείς, να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τα φάρμακα τους από το Ενιαίο Ταμείο. Είναι απαράδεκτο αυτοί οι άνθρωποι με το Γολγοθά που περνούν, να περιμένουν ακόμα και 2 ώρες μπροστά στα ταμεία, για να εξασφαλίσουν ακριβές θεραπείες, τις οποίες δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών!»
Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της Μαρίας Χούκλη, αναδημοσιεύουμε κομμάτι από πρόσφατη συνέντευξη της σε περιοδικό, για τη «μάχη» της με τον καρκίνο: ...
«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι να μιλήσω για τον καρκίνο. Όταν όμως είδα πως είναι μια επιδημία αυτή η ιστορία με τον καρκίνο και μου τηλεφωνούσαν γυναίκες από τα πιο απίθανα μέρη του κόσμου για να μου ζητήσουν συμβουλές, για να μου εκφράσουν το φόβο τους, τότε κατάλαβα πόσο κουράγιο παίρνουν οι άνθρωποι που πάσχουν όταν έχουν μπροστά τους μια συγκεκριμένη περίπτωση παρόμοια με τη δική τους. Και τότε αποφάσισα πως είναι κάτι που πρέπει να συζητήσω..."

Τα διαβάζουν πολλοί