English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8.6.12

Ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού

Η πρόκληση είναι να μετατρέψετε το μπαλκόνι σε ένα χώρο ευχάριστο και φιλόξενο ώστε να θέλετε να είσαστε όλο και περισσότερες ώρες σε αυτό. Δεν έχει τόσο σημασία το μέγεθος του μπαλκονιού, ή το πόσο καλή και μοντέρνα είναι η κατασκευή του, όσο το πόση φαντασία και όρεξη έχει ο ιδιοκτήτης για μια όμορφη εξωτερική διακόσμηση!
Επιλέξτε με προσοχή τις  γλάστρες, και τα...
φυτά που θα τοποθετήστε στο μπαλκόνι σας. Η σωστή διακόσμηση του μπαλκονιού είναι αυτή που θα κάνει και την επιθυμία σας να περνάτε περισσότερες ώρες σε αυτό, είτε χαλαρώνοντας πίνοντας τον καφέ σας και διαβάζοντας ένα βιβλίο, είτε τρώγοντας το πρωινό σας, ίσως και άλλα γεύματα της ημέρας σας. Αγοράσετε φυτά που να ταιριάζουν με την εμφάνιση και το γούστο σας. Επιλέξτε στενόμακρες και χαμηλές ζαρντινιέρες για να φυτέψετε ψηλά φυτά και θάμνους 
τα οποία θα λειτουργούν σαν φράχτης. Μπορείτε να φυτέψετε όμορφα λουλουδάκια σε στενές ζαρντινιέρες και να τις τοποθετήσετε σε πιο ψηλές θέσεις του μπαλκονιού σας, όπως στα παράθυρα. Χρωματιστές γλάστρες θα δώσουν ένα πιο χαρούμενο τόνο στο μπαλκόνι αλλά και στην διάθεση σας. Εκτός από τα κλασσικά λουλούδια, μπορούμε να βάλουμε στο μπαλκόνι μας βασιλικό, δυόσμο, ντοματάκια, μικρές πιπεριές, δεντράκια, ακόμη και μία μικρή λεμονιά, ή μανταρινιά. Με τα λουλούδια και τα φυτά το μπαλκόνι μας θα είναι όμορφο και οι μυρωδιές τους θα διαχέονται στο χώρο μας. Αγοράστε οικονομικά έπιπλα βεράντας, αλλά επενδύστε σε κομμάτια που είναι πτυσσόμενα, ή μπορούν να στοιβάζονται εύκολα (για να τα προφυλάσετε τον χειμώνα). 
Διαιρέσετε  το μπαλκόνι σε τμήματα, χρησιμοποιώντας φυτά, και  δημιουργήσετε μια τραπεζαρία ή καθιστικό ή χώρο ανάγνωσης. Στόχος είναι μια διαμόρφωση ώστε να μπορείτε  να μετακινήστε ελεύθερα, χωρίς να σέρνετε τα έπιπλα τριγύρω.
Προσθέστε νερό, μια βρύση, ένα σιντριβάνι ή μια μικρή λιμνούλα μπορεί να μετατρέψει ένα κοινό μπαλκόνι σε χαλαρωτικό, γαλήνιο χώρο.
Δείτε και αυτά τα 2 σχετικά άρθρα, θα σας δώσουν ιδέες!
&

http://www.texnotropieskaidiakosmisi.com

Τα διαβάζουν πολλοί