English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10.8.11

Γρανίτα πεπόνι


Θησαυρός τα καλοκαιρινά φρούτα.Μπορείς να τα γευτείς στην φυσική τους κατάσταση ,σαν τάρτα,μαρμελάδα ,γλυκό του κουταλιού ,παγωτό και γρανίτες.

Πολλά τα φρούτα μαζευτήκαν στο ψυγείο και πόσο να φας.Για μια γρανίτα κανείς όμως δεν λέει όχι...

Θα σας δώσω τα υλικά και τις εναλλακτικές.

Υλικά
1 κιλό πεπόνι ώριμο
1 λίτρο νερό
6-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη


προαιρετικά
1- 2 σφηνάκι ρούμι λευκό
3-4 φύλλα φρέσκια μέντα
κανέλλα
1κούπα γάλα

Οδηγίες
Καθαρίζουμε το πεπόνι το κόβουμε μικρά κομμάτια.Το τοποθετούμε σε μπλέντερ και ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό. Πολτοποιούμε για 1 λεπτό.Βάζουμε την γρανίτα σε δοχείο και την βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει .2-3 ώρες είναι αρκετός χρόνος.
1η εναλλακτική 
Αφαιρούμε 1 κούπα νερό και προσθέτουμε 1 κούπα γάλα.Συνεχίζουμε με την διαδικασία της πολτοποίησης και ψύξης.Όταν έρθει η ώρα σερβιρίσματος πασπαλίζουμε με κανέλα.
2η εναλλακτική
Βαζούμε με τα αρχικά υλικά το ρούμι και αφαιρούμε την μισή ποσότητα ζάχαρης.Ρίχνουμε και τα φύλλα μέντας.Πολτοποιούμε και ψύχουμε.Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο πάγο και φυλλα μέντας για διακόσμηση.

Μικρά tips
 Για να σερβίρετε  την γρανίτα από το δοχείο φύλαξης αφήστε το 5 λεπτά εκτός κατάψυξης και με παγοκόφτη η ένα σκληρό μαχαίρι χτυπήστε λίγο την ποσότητα της γρανίτας που θέλετε.
Τέλος να θυμίσω ότι η ζάχαρη και το αλκοόλ βοηθάει στην υφή.Μην παραλείψετε λοιπόν την προσθήκη τους σε όποια εναλλακτική επιλέξετε..
Στην υγεία σας και καλή επιτυχία!


Στο e-mail σου τα νέα άρθρα

Τα διαβάζουν πολλοί