English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

31.7.11

Λαζάνια "summer time"


Δροσερό,ανάλαφρο και καλοκαιρίνο πιάτο ζυμαρικών.
Εντάξει η γη γυρίζει και η πενικιλλίνη βρέθηκε.Απλά βρήκα ένα τρόπο ώστε ο μικρός να τρώει όλα τα λαχανικά ευχάριστα και χωρίς "ναρκαλιευτικές διαθέσεις".

Υλικά
1 κολοκύθι μικρό multoποιημένο
1 μελιτζάνα χωρίς την φλούδα (το αυτό)
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 πιπεριές κομμένες
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
4-5 ντομάτες σε κύβους
4-5 φύλλα φρέσκο (πλατύ )βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Οδηγίες
Τα λαχανικά του καλοκαιριού είναι ένα θησαυρός.Μπορείς να κάνεις ένα σωρό νόστιμα  πιάτα.
Οι μικρότεροι της οικογένειας όμως συνήθως έχουν αντίρρηση.
Είναι η δεύτερη φορά που ξεγελάω έτσι τον μικρό.Η διαδικασία όλη κρατάει περίπου μισή ώρα.
Ξεκινάμε να κόψουμε τα λαχανικά μας.
Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κολοκύθι,την μελιτζάνα,το κρεμμύδι και το σκόρδο.Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.Μόλις αρχίσουν να "στάζουν μέλι" προσθέτουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο.Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και τα λαζάνια.
Μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να διαμαρτύρεται είναι έτοιμη.
Σερβίρονται ζεστά με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Μικρά tips
Προτιμήστε τα ζυμαρικά σας να είναι al dente είναι ευκολόπεπτα.Μην βάλετε από την αρχή αλάτι στο βράσιμο,είναι προτιμότερο στο τέλος γιατί θα χρειαστεί λιγότερη ποσότητα.
Τέλος μην ρίχνετε νερό μόλις σουρώνετε τα ζυμαρικά σας ,απλά στραγγίστε τα ,η σάλτσα με την  οποία τα συνοδεύεται   δένει καλύτερα.

Στο e-mail σου τα νέα άρθρα

Τα διαβάζουν πολλοί