English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23.7.11

Αυτοκριτική και Αυτογνωσία



Τι σημαίνει ευτυχία;Επιτυχία;
Για μερικούς είναι η οικονομική επιφάνεια,τα σπίτια,τα σκάφη,τα γρήγορα αυτοκίνητα,τα ακριβά κοσμήματα.
Επιτυχία και ευτυχία χωρίς αυτογνωσία όμως είναι μόνο αλαζονεία.
Τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων είναι η αυτοπεποίθηση,η συνεχείς προσπάθεια για βελτίωση,η θέληση για ζωή και όλα αυτά όταν γίνονται με αυτογνωσία είναι πλέον μέγα αγαθό.
Όταν διαθέτεις αυτογνωσία ,γνωρίζεις τα δυνατά αλλά και τα αδύναμα σημεία σου.Μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου.Αναγνωρίζεις το δίκιο και το άδικο.Ελέγχεις τον οξύθυμο και παρορμητικό εαυτό σου.
Περνάς από το κόσκινο της ψυχής σου το τι θέλεις να έχεις δίπλα σου και τι όχι.
Σε αυτήν την άφιλη εποχή που ζούμε είναι χρήσιμη να κάνουμε την ενδοσκόπιση στην ψυχή μας να ξεριζώσουμε τον εγωισμό,να χρησιμοποιήσουμε όλα τα λιπάσματα στην ψυχική μας καλλιέργεια και να κερδίσουμε τον αυτοσεβασμό μας αρχικά.Έτσι θα έρθει και ο σεβασμός από τον διπλανό μας.
Μάθε φίλε μου να ταπεινώνεσαι και να σε κατακρεουργείς πριν κρίνεις τον δίπλα σου.Η αυτογνωσία είναι μέγα αγαθό και σοφία.Σαν σοφία σου  δίνει την ευκαιρία να ζείς την κάθε στιγμή με το χαμόγελο στα χείλη,να εκτιμάς την καλημέρα του γείτονα και τον καυγά που κάνουν το πρωί τα σπουργίτια.
Σαν αγαθό σου προσφέρει την δυνατότητα να αποτινάζεις από πάνω σου κάθε μαύρη και άραχνη ψυχή και να πατάς οριστική διαγραφή.
Την διαγραφή την έχω κάνει ...ΕΣΕΙΣ;

Τα διαβάζουν πολλοί