English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20.7.11

Να χρεοκοπεί κανείς ή να μην χρεοκοπεί? Ιδού η απορία.

Πες το χρεοκοπία, πες το επιλεκτική χρεοκοπία, πες το μαλακία, πες το και σουτζουκάκια με σάλτσα, η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει απο τα βαφτήσια που της κάνουν...
Ελάτε λοιπόν να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό το κοινωνικοπολιτικό τσίρκο στο οποίο καθημερινά μας βάζουν με το ζόρι να ακροβατούμε, και να έχουμε ως επιλογή την πτώση με δίχτυ απο κάτω ή άνευ!
Διότι η πτώση είναι δεδομένη.
Ε λοιπόν, ναι, θέλω να χρεοκοπήσω, να αναγεννηθώ απο τις στάχτες μου, και να διαλέξω μόνος μου εάν γουστάρω να είμαι φτωχός, ή πάμφτωχος.
Όμως πόσο πολύ γελασμένοι είμαστε εάν πιστεύουμε πως όλα γίνονται για το καλό μας, κι ότι ψάχνουν όλοι να βρουν την έξοδο κινδύνου για να μας οδηγήσουν με ασφάλεια σε αυτή...

Ντόμινο, το γνωστό παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, με την κυριολεκτική του έννοια εξελίχτηκε σε παιχνίδι οικονομίας και παγκοσμιότητας.
Ξαφνικά όλοι αναφέρονται σε ένα παγκόσμιο ντόμινο που θα χρεοκοπήσει την παγκόσμια οικονομία, κι έτσι ο παγκόσμιος εκφοβισμός των πολιτών και η παγκόσμια οικονομική τρομοκρατία, συνεχίζει να υφαίνει τον ιστό της πάνω στα σάπια κοινωνικά στρώματα των χωρών.

Και για να μην το κάνω πιο πολύπλοκο το θέμα, επιστρέφω στην αρχή του κειμένου, οτι η ουσία είναι μία: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΊΤΕ, ΑΠΕΛΠΙΣΤΉΤΕ, ΚΑΙ ΣΤΡΏΣΤΕ ΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ ΧΑΛΊ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΗΓΈΤΗ.
Αυτό είναι το ζουμί όλων, και δυστυχώς το ζουμί αυτό πνίγει κάθε ίχνος ανθρωπιάς που μας είχε μείνει.
Ρουφάει κάθε λευκό κομμάτι αγνής ψυχής, και χτυπάει κάθε ηλικία, κάθε εθνικότητα, κάθε άνθρωπο του πλανήτη.

Εσύ, πόσο χρεοκοπημένος νιώθεις?

Τα διαβάζουν πολλοί