English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11.7.11

Η τρομοκρατία του χρήματος

Και πως να μην μιζεριάζεις τη ζωή σου, όταν καθημερινά βομβαρδίζεσαι απο παντού με απειλές για το οικονομικό σου μέλλον.
Ξεχάσαμε και Θεό και περιβάλλον και οικογένεια και έρωτα και τα πάντα.
Η τρομοκρατία του χρήματος βασιλεύει σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τους τελευταίους μήνες, κι εμείς ζούμε με το άγχος αν θα έχουμε λεφτά, αν θα έχουμε δουλειά για να έχουμε λεφτά, αν θα χρεοκοπήσουμε και θα χάσουμε τα όποια λεφτά, και γενικότερα ΜΑΣ ΤΑ ΈΠΡΙΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Ε, δεν γεννηθήκαμε με πορτοφόλιο λώρο αντί για ομφάλιο, ούτε θα πεθάνουμε με τσέπες στο φέρετρο για να τα πάρουμε μαζί μας.
Ας ευχαριστηθούν λοιπόν οι φτωχοί τη φτώχια τους, χωρίς να απελπίζονται για το οικονομικό τους μέλλον, κι ας θυμούνται οτι η ψυχή που θα παραδώσουμε δεν έχει χρηματική αξία, κι η ζωή μας είναι πάρα πολύ σύντομη για τέτοια οικονομικά άγχη.
Κι ας ευχαριστηθούν κι οι πλούσιοι τον πλούτο τους, χωρίς να τον στοιβάζουν άσκοπα σε τράπεζες και σε θυρίδες.
Μην πέφτετε στην παγίδα της τρομοκρατίας του χρήματος που μοναδικό στόχο και σκοπό έχει να απελπίσει και να εξαθλιώσει την ανθρωπότητα, να κάψει και να πλανήσει ψυχές.
Ζήστε, χαμογελάστε, έχετε ελπίδα, έχετε αγάπη, έχετε πίστη στον Χριστό, κι όλα τα άλλα θα γίνουν όπως είναι γραφτό.
Κι αν αυτό το κείμενο σας φαίνεται παιδιάστικο, ή ρομαντικό, ή φιλοσοφικό, τότε έχετε ήδη πέσει στην παγίδα που σας έστησαν και είστε ήδη τρομοκρατημένοι απο τις οικονομικές τους απειλές. Άρα κέρδισαν...
Κάντε λοιπόν μια προσπάθεια για να περιορίσετε την χασούρα της ψυχής σας.

Τα διαβάζουν πολλοί